Středa 16. června 2021, svátek má Zbyněk
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 16. června 2021 Zbyněk

Ricottový nákyp s mangoldem a rajčaty

Také milujete zapečená jídla? Ideální večeři pro celou rodinu v italském stylu připravíte z několika obyčejných ingrediencí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2261 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    20,3 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    44,5 g

    68 %

    64 %

  • nasycené

    19,7 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omytý a očištěný mangold nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme nadobro a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, chilli, přidáme mangold, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme 5 minut dusit, slijeme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout.
  3. V míse smícháme ricottu s vejci a dvěma třetinami nastrouhaného parmazánu. Do směsi přidáme dušený mangold a v případě nutnosti dosolíme. Vše nalijeme do zapékací formy vyložené pečicím papírem, směs poklademe rajčaty nakrájenými na plátky, posypeme zbytkem parmazánu, zakápneme olivovým olejem a přidáme tymián.
  4. Nákyp pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby, necháme odpočinout a můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Pstruh v pivním těstíčku s lehkým bramborovým salátem

Kdo říká, že smaženou rybu s bramborovým salátem musíte mít jen na Štědrý večer? Zkuste tuto...

Burek s mletým masem

Kdo někdy trávil dovolenou na Balkáně, určitě dodnes s láskou vzpomíná na zdejší gastrohit burek....

Pečená kachna s třešněmi a pečenými brambory

Chystáte slavností oběd s rodinou? Zkuste podávat tuto dokonalou lahůdku.

Tvarohové knedlíčky s třešněmi

Knedlíčky z tvarohového těsta vám připomenou prázdniny u babičky.

Tortilla z vepřové panenky podle Zdeňka Pohlreicha

Pohlreich si k přípravě tortilly vybral to nejlepší, s čím lze v polních podmínkách snadno a rychle...

Zobrazit více