Ingredience
Postup
- Omytý a očištěný mangold nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme nadobro a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
- Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, chilli, přidáme mangold, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme 5 minut dusit, slijeme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout.
- V míse smícháme ricottu s vejci a dvěma třetinami nastrouhaného parmazánu. Do směsi přidáme dušený mangold a v případě nutnosti dosolíme. Vše nalijeme do zapékací formy vyložené pečicím papírem, směs poklademe rajčaty nakrájenými na plátky, posypeme zbytkem parmazánu, zakápneme olivovým olejem a přidáme tymián.
- Nákyp pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby, necháme odpočinout a můžeme podávat.