Polévka z gulášové konzervy
Rozpis:
1 gulášová konzerva
15 dkg zeleniny
1 cibule
5 dkg sádla nebo másla
3 dkg hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
4 brambory
sůl
kousek masoxové kostky nebo trochu polévkového koření
Týdeník 5plus2Každý pátek zdarma |
Postup:
V hrnci nebo v kotlíku v přírodě osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a umícháme jíšku. Tu zředíme 1,5 litrem vody, rozšleháme a dobře povaříme. Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a brambory. Ze zeleniny to bude karotka, mladá kedlubna, kousek petržele, květáku, kapusty – co právě je na trhu nebo co máme na zahrádce u chaty. Maso z konzervy usekáme na drobné kousky a i s tukem a rosolovitou šťávou přidáme do polévky a necháme povařit. Když jsou brambory i zelenina měkké, přidáme usekané zelené natě, případně i utřený stroužek česneku.