Smaženky ze sekané pečeně
Rozpis:
400 g hotové lahůdkové sekané pečeně
200 g sýra eidam
2 vejce
2 až 3 lžíce mléka
1 kelímek hořčice
100 g strouhanky
100 g oleje nebo stoprocentního tuku
RETRO kvíz: Jak jsme žili za socialismu |
Postup:
V lahůdkářství koupenou hotovou sekanou pečeni nakrájíme na plátky. Polovinu plátků potřeme hořčicí, na ně dáme na plátky nakrájený sýr a přiklopíme druhým plátkem sekané pečeně. Vše namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme prosátou strouhankou. Řezy smažíme na tuku. Takto můžeme z koupené sekané pečeně upravit rychlou, chutnou večeři třeba i pro hosty. Podáváme s koupeným bramborovým nebo vlašským salátem, s bramborovou kaší a podobně. Doplňujeme zeleninovými saláty nebo jen sterilovanou zeleninou (mrkev, hrášek) prohřátou a politou máslem.