Doporučujeme

Řepné karbanátky s bramborami

Řepné karbanátky s bramborami | foto: MAFRA

Řepné karbanátky s bramborami

  • 0
Řepa je zdravá a plná vitaminů. Zkuste si z ní připravit vynikající karbanátky, na kterých si pochutná celá rodina.

Ingredience

500 g oloupané červené řepy
1 stroužek česneku
sůl
1 lžička kari koření
2 lžíce pokrájených lístků majoránky + lístky na dozdobení
1 vejce
120 g jemně mletých ovesných vloček
40 g mletých slunečnicových semínek
2 lžíce pohankové mouky

Brambory:
800 g menších brambor
sůl
4 lžíce olivového oleje + na vymazání plechu
čerstvě drcený černý pepř

1. Do větší mísy nastrouháme na jemném struhadle řepu. Přidáme oloupaný česnek utřený se solí, kari koření, majoránku a vejce. Společně promícháme a přisypeme namleté vločky, slunečnicová semínka a pohankovou mouku. Dobře propracujeme a necháme 30 minut stát. 

2. Mezitím brambory důkladně omyjeme, rozkrojíme na poloviny a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout a smícháme s olejem a pepřem. 

3. Z odleželé řepné hmoty vytvarujeme vodou navlhčenýma rukama placičky, které rozložíme na olejem vymazaný plech. Přidáme ochucené brambory a společně pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 15 – 20 minut dozlatova. Podáváme např. s dipem ze zakysané smetany a dozdobené čerstvou majoránkou.

Počet porcí: 4
1 porce obsahuje 2155 kJ/515 kcal  


  • Vybrali jsme pro Vás