Ředkvičkový salát s jogurtem

Salát z ředkviček, do kterého použijete jak samotné ředkvičky, tak i její listy. Žádný odpad a ta chuť je naprosto famózní. Můžete ho podávat jak na opečeném toastu, tak jako přílohu k rybě nebo grilovanému masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    103 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    431 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    8,7 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ředkvičky si nejprve oddělíme od stonků, ale stonky nevyhazujeme. Jak ředkvičky, tak stonky dobře omyjeme. Stonky pak osušíme odstředivkou na salát nebo pomocí papírových utěrek.
  2. Každou ředkvičku rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Osušené listy nahrubo nasekáme.
  3. Do větší misky, ve které pak salát zamícháme, dáme jogurt, med, olivový olej, kůru a šťávu z celého citronu a nahrubo nasekaný čerstvý kopr. Dobře promícháme.
  4. Do misky přidáme nakrájené obě části ředkviček a promícháme, aby se všechny kousky dokonale obalily v zálivce. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
  5. Plátky pečiva v ideálním případě opečeme, navrch dáme na plátky nakrájené avokádo a zakončíme ředkvičkovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Salát z pečených brambor, fazolek a slaniny

Luxusní salát, který je vhodný i jako příloha.

Opečené shitake s čínským salátkem

Letní salátek, který vás na chvíli přenese do Asie.

Ostré fazolové lusky

Fazolky skvěle chutnají jako příloha k masu nebo jako samostatný salát.

Ředkvičkový salát s rukolou

Svěží jarní salát se zálivkou.

Zelný salát s jablky

Připravte si podle našeho receptu svěží a křupavý salát.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.