Ředkvičkový salát s jogurtem
Salát z ředkviček, do kterého použijete jak samotné ředkvičky, tak i její listy. Žádný odpad a ta chuť je naprosto famózní. Můžete ho podávat jak na opečeném toastu, tak jako přílohu k rybě nebo grilovanému masu.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
103 KCal
5 %
4 %
-
Energie
431 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
8,7 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,2 g
5 %
5 %
-
Tuky
5,7 g
9 %
8 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ředkvičky si nejprve oddělíme od stonků, ale stonky nevyhazujeme. Jak ředkvičky, tak stonky dobře omyjeme. Stonky pak osušíme odstředivkou na salát nebo pomocí papírových utěrek.
- Každou ředkvičku rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Osušené listy nahrubo nasekáme.
- Do větší misky, ve které pak salát zamícháme, dáme jogurt, med, olivový olej, kůru a šťávu z celého citronu a nahrubo nasekaný čerstvý kopr. Dobře promícháme.
- Do misky přidáme nakrájené obě části ředkviček a promícháme, aby se všechny kousky dokonale obalily v zálivce. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Plátky pečiva v ideálním případě opečeme, navrch dáme na plátky nakrájené avokádo a zakončíme ředkvičkovým salátem.