Ředkvičkové máslo

nehodnoceno

Udělejte si ke svačině domácí pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    360 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1507 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    1,9 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,2 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    36,8 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    22,6 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Důkladně omyté ředkvičky nastrouháme, část si necháme na ozdobu i se zelenou natí, zlehka osolíme a necháme odstát, aby pustily vodu.
  2. Změklé máslo utřeme se solí, pepřem a žervé dohladka, slijeme vodu z ředkviček a vmícháme je do másla. Takto připravenou pomazánku necháme ztuhnout v lednici a poté můžeme podávat například na čerstvém pečivu ozdobené natvrdo uvařenými křepelčími vejci, řeřichou a čerstvými ředkvičkami.
Autor:

Podobné recepty

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.