Red velvet cupcakes
Red velvet cake původně pochází z jihu USA, světovou proslulost mu ale zajistili šéfkuchaři vyhlášeného hotelu Waldorf Astoria v New Yorku. Jednodušší variantou slavného dezertu jsou tyto roztomilé dortíčky.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
189 KCal
9 %
8 %
-
Energie
792 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
19,0 g
22 %
19 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
3,3 g
5 %
5 %
-
Tuky
10,9 g
17 %
16 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Řepu nakrájíme na malé kousky a upečeme ji v troubě doměkka. Pak k řepě přilijme olej a rozmixujeme na hladké pyré.
- Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Pak spojíme žloutkovou pěnu s bílkovým sněhem a rozmixovanou řepou s olejem. Ke směsi přilijeme kefír. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí.
- Hotové těsto rozdělíme do malých formiček vymazaných tukem a vysypaných polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
- Lučinu smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na povrch každého vychladlého cupcaku nastříkáme krémem „obláčky“. Nakonec ozdobíme malinami dle fantazie.