Red velvet cupcakes

Red velvet cake původně pochází z jihu USA, světovou proslulost mu ale zajistili šéfkuchaři vyhlášeného hotelu Waldorf Astoria v New Yorku. Jednodušší variantou slavného dezertu jsou tyto roztomilé dortíčky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

24 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    189 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    792 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu nakrájíme na malé kousky a upečeme ji v troubě doměkka. Pak k řepě přilijme olej a rozmixujeme na hladké pyré.
  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Pak spojíme žloutkovou pěnu s bílkovým sněhem a rozmixovanou řepou s olejem. Ke směsi přilijeme kefír. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí.
  3. Hotové těsto rozdělíme do malých formiček vymazaných tukem a vysypaných polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
  4. Lučinu smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na povrch každého vychladlého cupcaku nastříkáme krémem „obláčky“. Nakonec ozdobíme malinami dle fantazie.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.