Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    267 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1119 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    20,2 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    8,0 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme zchladnout a rozpůlíme.
  2. Papriku zbavíme stopky, semínek i světlých žeber a nakrájíme ji na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, papriku s cibulí krátce orestujeme a necháme zchladnout.
  3. Do mísy k bramborám přidáme nakládané olivy, orestovanou papriku s cibulí, oregano, šťávu z citronu, sůl a pepř, promícháme a necháme cca 15 minut odležet.
  4. Salát přemístíme na talíře, přidáme kopr, meduňku a sýr, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme. Salát můžeme doplnit plátky biocitronu.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.