Recepty z hovězího masa
Dopadený lupič ukořistil milionový obraz i hovězí maso, připisují mu desítky akcí
Pražští kriminalisté zadrželi třiačtyřicetiletého muže, který má na kontě nejméně 30 případů vloupání do domů, bytů, sklepů i vozidel na území Prahy 8 a 9. Způsobil přitom škodu za téměř 2,5 milionu...
Jak prezident Milei odnaučil Argentince jíst hovězí. Takhle krotí obří inflaci
Národ posedlý grilováním musí v rámci ekonomické záchrany měnit styl života. Loni spořádali Argentinci nejméně hovězího masa na člověka za sto let. Může za to vysoká inflace.
Chlebíčky, tapas i pomazánky. Nejlepší recepty na silvestrovské pohoštění
Blíží se konec roku 2024 a s ním také přípravy na oslavy v kruhu rodiny nebo přátel. Pokud jste se i vy rozhodli strávit silvestr se svými blízkými, určitě vám přijdou vhod naše tipy a recepty na ty...
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších...
Na hovězí nemáme, stěžují si Argentinci. Inflační smršť je připravila o iluze
Před několika desítkami let se Argentina řadila mezi nejbohatší země na světě. Tato jihoamerická ekonomika byla ve své nejlepší éře rozvinutější než třeba Francie nebo Německo. Obrovské popularitě se...
Objednej dnes, přijdou za 43 let. Doba dodání japonských kroket roste
Mražené hovězí krokety z rodinného řeznictví Asahiya v Japonsku jsou tak oblíbené, že jejich dodací lhůta se prodloužila na 43 let. Ve srovnání s rokem 2016 jde o trojnásobnou dobu. Ani dlouhá čekací...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř o národní sport, stále jsou mezi námi takoví, kteří porušují základní doporučení a riskují zdravotní...
Nejistota v Argentině. Úřady zakázaly vývoz hovězího, později ustoupily
Šok z výsledků voleb i nejisté dlouhodobé důsledky devalvace argentinského pesa trápí tamní úřady. Ačkoliv ministr zemědělství v úterý rozhodl omezit vývoz hovězího masa ze země, jen několik hodin po...
Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii
S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se podívat na legendární street food dobroty, které se proslavily po celém světě. Výhodou je, že je...
Deset potravin, které vám zvednou náladu. Dejte si kešu, banán nebo rybu
Jídlo může být za určitých okolností jed i lék. Proto byste se neměli nechat vést jen tím, na co máte chuť. Tělo je totiž chemická továrna, a cokoliv mu pošlete, vrátí se vám na změně nálad, psychiky...
KVÍZ: Jak se vyznáte v hovězím mase
Hovězí maso skýtá obrovské množství možností. Můžete ho péct, dusit i použít na gril. Když uvažujete o tom, co uvaříte pro rodinu, musíte vědět, jaké maso je vhodné pro ten který typ tepelné úpravy....
Hovězí na ústupu. Býků i krav bude ubývat, farmáři zvažují konec chovů
Zatímco těsně po vzniku samostatné republiky žilo v Česku kolem 2,51 milionu kusů skotu, na přelomu tisíciletí už jen 1,57 milionu. Dalších dvacet let se počty krav, býků a telat pohybovaly kolem 1,4...
Hlášení úrazů i nemocí. Japonští chovatelé wagyu sází na technologie
Poptávka po drahém hovězím wagyu v poslední době znatelně vzrostla. Zájem mají hlavně bohatí Asiaté, kteří se nebojí za tuto pochoutku utratit násobně víc než za běžné hovězí maso. I proto se tamní...
Aby vám dršťky nesmrděly, musíte je navonět, radí Punčochář i Kašpárek
Každý kousek masa z dobře živené krávy by měl kuchaře lákat, aby z něj na talíř vydoloval co nejvíc. I kdyby to měly být třeba dršťky. S těmi si na Angusfarm v Soběsukách umí pohrát šéfkuchař...
S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo...
Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou
Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých večerů. Užijte si jídlo venku, což je jedna z nejpohodovějších letních kratochvílí, ať už je vám dvacet...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli sejdeme u grilu a společně se oddáme atmosféře prosycené neodolatelnou vůní a letní pohodou. Tyto zážitky...
Rostou? Čerstvé houby oceníte v polévce, sekané i na topinkách
Patříte-li k těm, kdo před obyčejnými procházkami přírodou dávají přednost cílenému prozkoumávání lesních podrostů s cílem odhalit nenápadně se krčící sametové klobouky, určitě se v posledních dnech...
Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Lehké
60 min
Také milujete jídla z trouby? Místo mletého krůtího masa můžete v tomto receptu použít třeba...
Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti
Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento trend se zase vrací. Je to dobře, protože vývary jsou báječným zdrojem energie i elixírem mládí.
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí vývar je ovšem také skvělý pro zlepšení imunity organizmu, což se právě teď více než hodí. Jak na něj?
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit zajímavé variace na světové i české gastronomické stálice. Kuličky všech velikostí chutnají dětem i...
Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou symfonii. Uvařte si skvělou a rychlou letní večeři ve středomořském stylu.
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou merlíkem čínským neboli quinoou nebo nalámanou celozrnnou pšenicí, které se říká bulgur. Nehodí se jen...
Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik
Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do košíku, abyste na čerstvém vzduchu neměli hlad? Máme pro vás čtyři lahodné tipy.
Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma
Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a prázdniny strávíte namísto u moře na pláži českého rybníku či u bazénu na zahradě. Přesto se ale nemusíte...
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout na balkon či terasu gril a hodit na oheň kousek dobře ochuceného masa. Vyzkoušejte tyto jednoduché,...
Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích
Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma. Využijte je do klasické tlačenky, polévky, sekané nebo lahodné pomazánky.
Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením
Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s pozitivním koronavirovým testem. Pravděpodobnost celostátní karantény i snaha omezit kontakty s...
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle odborníků vyvážená strava bohatá kromě vitaminů a minerálních látek i na bílkoviny a dostatek tekutin....
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi. „Každé vietnamské jídlo má svoji vlastní chuť, která odráží jeden či více z těchto elementů,“ vysvětlil...
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe překvapit barevnou hostinou. Její příprava nezabere moc času a přitom bude nejen chutnat, ale také dodá...
Maso se zeleninou jsou bezva parťáci. Dopřejte si ho s kapustou či zelím
Už naše babičky věděly, že kousku hovězího nebo vepřového dodá zelenina na šťavnatosti a rafinovanosti, zatímco maso zelenině nabídne zajímavější chuť a novou dimenzi. Využijte této prověřené...
Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni
Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou blýsknout pořádnou masovou hostinou? Pak vsaďte na pečené maso, které je skvělé třeba s ovocem nebo...
Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky
Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek nápadů, co se všemi těmi krásnými rajčaty, cuketami, paprikami nebo okurkami podniknout. Vyčarujte z...
Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku
Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují všichni a možnosti jsou doslova neomezené. Inspirujte se marockou barevností, balkánskou divokostí i...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny