Recepty z drůbežího masa

Drůbež, kuřecí maso, vaříme z kuřecího masa

Chytře a úsporně v kuchyni. Přečtěte si, kdo vyhrál Recyklovanou kuchařku

Začátek roku se v kuchyni nese nejen ve stylu obligátního hubnutí, ale také šetření. Navíc je in neplýtvat, a tak si dejme dohromady několik triků a tipů, jak zajímavé vařit a přitom využít vše, co...

4. ledna 2025,  aktualizováno  3.2 8:38

Hubnutí, které chutná. Zdravé recepty z celého světa

Začátek roku se obvykle nese na vlně předsevzetí typu: zhubnu, budu se stravovat zdravěji, omezím cukr a tučné jídlo a podobně. Jestli mezi takto „postižené“ patříte i vy, možná narážíte na...

18. ledna 2025

Pomalu pečená husa, kaldoun i rohlíčky. Ty nejlepší svatomartinské recepty

Svátek svatého Martina je známý především pranostikou o jeho příjezdu na bílém koni, ale také k němu patří bohatá gastronomická tradice. Hody symbolizují přechod mezi podzimem a zimou, a tak se na...

9. listopadu 2024

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování, konzervaci nebo stáří. Věnujte pozornost také jeho zbarvení anebo vůni, všímejte si velikosti i...

9. března 2024

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního stromečku a také u prostřené slavnostní štědrovečerní tabule. Co na ní nesmí u vás doma chybět?...

16. prosince 2023

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i hospůdkách to ovšem bude (nejen) v sobotu 11. listopadu vonět pečínkou. Inspirujte se našimi...

9. listopadu 2023

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř o národní sport, stále jsou mezi námi takoví, kteří porušují základní doporučení a riskují zdravotní...

9. září 2023

Domácí chov slepic je v kurzu, prodejci kuřic mají i desetkrát víc objednávek

Stále víc lidí chce chovat vlastní slepice. V předchozích letech během pandemie koronaviru byla důvodem obava, že nebude dostatek vajec na trhu, letos k tomu lidi vedou vysoké ceny v obchodech.

8. února 2023  15:26

Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky

Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se ochladilo a sluníčko se schovává za mraky, ale taky můžeme jít na houby, uvařit si polévku, upéct...

15. října 2022

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než ho nadobro zazimujete, máme pro vás několik tipů a receptů pro poslední letošní grilovačku.

24. září 2022

Kohouti už ruší i na vesnici. Proč ke slepicím patří a kteří kokrhají méně

Premium

K úsvitu na vsi patřívalo kokrhání stejně samozřejmě jako vycházející sluníčko. Dnes se vám může i na venkově stát, že si na vašeho kohouta může někdo stěžovat. Od sousedů po turisty. V Německu či ve...

18. září 2022

Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou

Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých večerů. Užijte si jídlo venku, což je jedna z nejpohodovějších letních kratochvílí, ať už je vám dvacet...

2. července 2022

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli sejdeme u grilu a společně se oddáme atmosféře prosycené neodolatelnou vůní a letní pohodou. Tyto zážitky...

18. června 2022

Veterináři zakázali chov drůbeže pod širým nebem. Na vině je ptačí chřipka

Veterináři v úterý zakázali kvůli ptačí chřipce chov drůbeže pod širým nebem, musí se umisťovat do budov. Výjimku má chov holubů a běžců, jako jsou pštrosi, informoval mluvčí Státní veterinární...

23. listopadu 2021  14:48,  aktualizováno  15:09

Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina

Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce, ale nejen svatomartinské víno a husičku si můžete dát v restauracích po celé republice. Ve spolupráci...

11. listopadu 2021

Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek

Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s tím něco udělat. Určitě i váš táta nebo otec vašich dětí si zaslouží obdiv, pochvalu a něco dobrého k...

19. června 2021

Velikonoční kuřecí roláda

Velikonoční kuřecí roláda

Střední

90 min

Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.

Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu

K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání žízně, ale také jako někdy zbytečně opomíjená ingredience. Využít ho přitom můžete jak při přípravě...

20. února 2021

Na jihu Čech se objevily další případy nákazy ptačí chřipkou

Veterináři dnes potvrdili výskyt ptačí chřipky na dalších dvou lokalitách v Jihočeském kraji. Jedna z nich se nachází na okraji Českých Budějovic, druhá v Hradišti u Písku. Už dříve se nákaza...

26. ledna 2021  17:38

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým chybám se vyhnout a na co nezapomenout, jsme se zeptali Tomáše Machače z rodinného řeznictví v Mořkově...

23. ledna 2021

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Lehké

25 min

Pikantní rychlovka je skvělým tipem na oběd nebo večeři, když nemáte moc času. Ideální přílohou je...

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Střední

55 min

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso,...

Teplý salát s krůtími prsíčky

Teplý salát s krůtími prsíčky

Lehké

45 min

Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše...

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda? Vezměte oblíbená jídla, uvařte je z kvalitních surovina a děti si ani nevšimnou, že snědly tolik...

21. listopadu 2020

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen zaútočí, pomohou se jich rychleji zbavit.

7. listopadu 2020

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty a videorecepty to nakonec přece jen nemusí být tak náročné, jak by se mohlo zdát.

24. října 2020

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí vývar je ovšem také skvělý pro zlepšení imunity organizmu, což se právě teď více než hodí. Jak na něj?

26. září 2020

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm symbolizovaný slaným sýrem s červenou cibulí nebo se vydáte na africký kontinent zvábeni vůní harissy...

19. září 2020

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit zajímavé variace na světové i české gastronomické stálice. Kuličky všech velikostí chutnají dětem i...

5. září 2020

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí. Nebojte se ji kombinovat s masem, kořením i bylinkami, ona všechny jejich lahodné vlastnosti ráda...

29. srpna 2020

Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou merlíkem čínským neboli quinoou nebo nalámanou celozrnnou pšenicí, které se říká bulgur. Nehodí se jen...

25. července 2020

Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané

Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka. Nejrůznější omezení, zákazy a příkazy mnohým připomínaly někdejší opatření za „socíku“. Jak to tenkrát...

24. května 2020

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout na balkon či terasu gril a hodit na oheň kousek dobře ochuceného masa. Vyzkoušejte tyto jednoduché,...

23. května 2020

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte milovat. Jestli nevíte jak ho připravit, zkuste se inspirovat našimi recepty.

25. dubna 2020

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle odborníků vyvážená strava bohatá kromě vitaminů a minerálních látek i na bílkoviny a dostatek tekutin....

14. března 2020

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi. „Každé vietnamské jídlo má svoji vlastní chuť, která odráží jeden či více z těchto elementů,“ vysvětlil...

10. března 2020,  aktualizováno  11.3 16:55

Poradny