Diskuse k článku

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je připravují přední čeští kuchaři pro benefiční Polívkovou smršť. Utržené peníze pomohou lidem po mozkové mrtvici nebo jiném poškození mozku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P39a12v19e80l 98S46o79b58o11t16k70a 5310774

Chemické kuře nebo stará slepice, dýně, celer?

No to asi zahřeje jen horké, stejně jakokaždá jiná horká voda ;-D;-D;-D

0/−8
12.10.2016 18:50

B74o54h40u63m95i54l44a 14M51a77j56e79r98o72v12á 4777201514

Mám se zahřát nebo opít?

+2/0
12.10.2016 18:26

P22a18v39l14a 68H15r19a83d14i15l86o68v22a 3367981301124

Tu celerovou urcite vyzkousim.

0/0
12.10.2016 16:21

I83v46a 16Z72i27k11e49š86o33v62á 2101104738766

Měla jsem možnost v pondělí ochutnat a je opravdu luxusní. A dneska byla dýňová a taky byla výborná.

0/0
12.10.2016 16:25

P80a90v63e58l 23S48o69b84o35t54k21a 5500384

Celerovou uvařte manželovi, pro ženské nemá význam.

+2/0
12.10.2016 20:31

M27a81r64t30i80n77a 70T28r41o13j78a93n16o88v27á 5443528185

Chcete-li opravdu silný a dobrý vývar, je potřeba maso a kosti vařit vždy zvlášť. Nevím, co je to na nešvar, cpát do toho rovnou zeleninu, ale je to bohužel vidět na každém rohu. Zelenina se též vaří zvlášť a před dohotovením se do masového vývaru přidává.

+3/−14
12.10.2016 14:57

A83l40e38n16a 77V58e76s84e81l41á 3973211615608

To si nemyslím. I ta zelenina vyvařením dává polévce chuť. Když už si s tím chce člověk vyhrát, tak tu vyvařenou na závěr vyhodí a do talířů pak použije jinou (tu nevařím zvlášť, jen ji předem osmahnu na másle a pak přihodím do zcezeného vývaru ještě na chvilku povařit).

+21/0
12.10.2016 15:03

P76a72v32l14a 68H41r29a31d13i58l48o86v84a 3637161591524

Presne R^

+1/0
12.10.2016 16:20

Z49u82z46a37n20a 10V21l13a16c52h94o95v38á 8296292500

Přesně tak, polívka je pak správně silná.

0/0
12.10.2016 17:36

M28a27r43k65é23t75a 20Š88v61a36r78c66o90v73á 8224784327882

Souhlas!!! tahle to dělaly naše babičky a maminky a je to vynikající!!! Samozřejmostí k takovéto excelentní polévce by měly být domácí nudle!!!

No, ale přiznávám - já sama jsem je nedělala už léta..

+1/0
13.10.2016 10:36

A57l37e25n33a 66V71e21s10e61l87á 3333351735388

Já přešla na ty celestýnské. Je to přece jen méně pracné a vhodně naservírované to přitom působí docela honosně.

0/0
13.10.2016 11:38

M28a45r66t46i71n92a 38M73a71t56ě74j82k30o54v22á 5425402256726

Kosti a maso se vaří dohromady už podle Viléma Vrabce. Kosti se zapékají, aby byl vývar silnější. A zelenina se dává různá do vývaru a různá do polévky. Ale to je kuchařina, hospodyňka se tím rozhodně trápit nemusí, pokud nechce.

+7/0
12.10.2016 15:47

I65v67a 57Z83i51k66e86š29o57v17á 2621354678366

Tak s takovým kuchařským nesmyslem bych se být Vámi vůbec nechlubila. Račte se podívat do kuchařek napříč od Rettigové po dnešní např. od Pohlreicha nebo Pauluse. Ale asi jste lepší kuchařka než nějaký kuchaři s bibem nebo dokonce michelinskou hvězdou ;-D

+2/0
12.10.2016 16:22

M19a70r85t10a 48S26o59u50k90u49p30o79v16á 9666346640180

To je ale nesmysl:-)

+2/0
12.10.2016 16:30

K44a87t86e35ř67i46n75a 29P87e34š93k73o57v72á 7365816201443

Koukam jste si zavarila,ale bohuzel...jste mimo :-D

+2/0
12.10.2016 17:58

B45o87h16u89m43i34l25a 75M17a62j71e59r30o93v91á 4987271464

ta co se vaří v tom se vyhazuje nebo dává pejskovi a pak se tam dá čerstvá

+1/−1
12.10.2016 18:27

P80a11v51e34l 19S80o59b90o64t75k43a 5750924

A ještě na začátku ovařit 5 minut a vylejt kvůli špatně odkrvenému masu.

+1/0
12.10.2016 18:53