Dýňové latte
Dýňové latte (Pumpkin Spice Latte či zkráceně PSL) se pro mnoho lidí stalo synonymem podzimu. Voní totiž po směsi koření, kterou si spojujeme s „útulným“, barevným podzimem a domácí pohodou: po skořici, hřebíčku, muškátovém oříšku a špetce zázvoru. Zlé jazyky tvrdí, že chutná jako svíčka, ale většina lidí na něj nedá dopustit. Což ostatně dokazují miliony objednávek tohoto nápoje každý rok.
Dýňové latte loni oslavilo už dvacáté výročí. V roce 2003 ho poprvé představila franšíza Starbucks. Pokud existuje na světě nějaká jistota, pak ta, že se dýňové latte každé září znovu objeví v její nabídce. „PSL“ se za oněch jednadvacet let stalo něčím víc než jen pouhým nápojem – kulturním fenoménem, životním stylem.
Jiné kavárny nezůstávají pozadu a nabízejí vlastní verze tohoto lahodného nápoje. Originální recept byl v průběhu času obohacen o různé přísady – od karamelu až po mandlové mléko.
Tipy
|