Diskuse k článku

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které jsme donesly, už nezbyly ani drobečky. Tentokrát jsme se - a nejen proto, že jsme pozvaly doktorku Cajthamlovou - rozhodly péct poněkud zdravěji a odlehčeněji, a tak vám nabízíme naše vyzkoušené speciality, po kterých se na akci jen zaprášilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

aNIRene

Vida

po dlouhé době užitečný text na idnes. A to jsem chlap a nepeču.

0/0
23.5.2012 14:27

Scarlett from Scottland

líbí se mi moc ten mrkvový koláč

muffinky mi přijdou spálené a ten tvarohový koláč (na to že do něj patří 3 tvarohy8-o) vypadá suše.

0/0
23.5.2012 10:49

Andrea Šretrová

Re: líbí se mi moc ten mrkvový koláč

Buhvi, jestli ho opravdu pekla nebo jestli to neni jen ilustracni fotografie. Napadne se totiz podoba mrkvovemu dortu z Bakeshopu v Kozi ulici (mimochodem tam pecou opravdu vytecne), vcetne te male mrkvicky...

0/0
23.5.2012 16:38

Ajulik

MILA REDAKCE, QUICHE je ONA protoze UNE QUICHE, LA QUICHE..

;-(;-(;-(

0/0
23.5.2012 9:16

opportunity

Re: MILA REDAKCE, QUICHE je ONA protoze UNE QUICHE, LA QUICHE..

V češtině se ale běžně užívá ten kvíč.

0/0
23.5.2012 21:29

modra-sance

A ta špaldová mouka je tam proč ?

aby to bylo více trendy ?

quiche je klasika, viz např. zde www.kucharka-recepty.com/quiche-s-bylinkami-1800

už vidím francouzské sedláky jak analyzujou jakou správnou mouku použít a jak doma maj pět druhů biomouk v devatenáctém či osmnáctém století. a protože ve francii je klasikou klasik normální hladká, tak asi co užívali ?

+3/0
22.5.2012 19:22

stokasto

Re: A ta špaldová mouka je tam proč ?

Tak ja myslim, ze v 19.stoleti byla mouka tedy zejmena bio :-). Rekla bych, ze se chemickymi hnojivy asi nehnojilo. Stejne tak, jako spalda byla tehdy uplne bezna obilovina.

0/0
23.5.2012 19:04

Labia Majora Zemanova

...

Pri peceni Bananoveho dortu je dulezite je poradne vymastit pekac.

0/0
22.5.2012 17:48

Lukas1000

Re: ...

to ti prozradil kdo? Evicka mrkvicka Ajchmajerova ? ;-D

0/0
22.5.2012 21:49

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Premium

Špičkový výrobek i po letech funguje. Kvůli hloupé chybě je však k ničemu

Snoubení spotřební elektroniky a počítačů provázely porodní bolesti, které jsou z dnešního pohledu absurdní a...