Sýrové šátečky i trhané maso v housce. Recepty na svačiny pro výletníky

Část 2/4
Trhané vepřové v burgerové housce

Trhané vepřové v burgerové housce

Ingredience:

  • 600 g vepřové plece 
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • sůl

Na omáčku:

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce vinného bílého octa

Na dokončení:

  • 4 lžičky majonézy
  • 8 salátových listů
  • 4 lžíce sterilovaného bílého zelí
  • 2 chilli papričky

Pracovní postup:

  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Stroužky česneku rozmáčkneme. Maso, cibuli a česnek dáme do pekáče. Přidáme koření, zalijeme olejem, osolíme a důkladně promícháme. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 120 °C asi 7 hodin. Hotové maso natrháme mocí dvou vidliček po vláknech na kousky.
  2. V pánvi zredukujeme sójovou omáčku, cukr, ocet a 4 lžíce vody na hustou omáčku.
  3. Housky podélně rozkrojíme a spodní díly potřeme majonézou. Na každý kousek přidáme list salátu, lžíci zelí a natrhané kousky masa, které pokapeme redukcí. Poté navrstvíme zbylý salát a na nudličky nakrájené očištěné chilli papričky. Přiklopíme vrchními díly housek.
Autor:

Nejčtenější

Zemřela královna sushi Bára Rektorová, podlehla rakovině

Bára Rektorová

Zakladatelka firmy na sushi a maminka dvou synů Bára Rektorová zemřela 11. srpna v kruhu svých nejbližších, jak na...

Andrea Černá: Jako kůl v plotě nežiju, ale pět dětí už porodit nestihnu

Andrea Černá

Přestože Andrea Černá ztvárnila desítky náročných divadelních rolí, pro národ zůstává hlavně Eliškou ze známého filmu...

Trend bio škodí, říká první dáma českého zemědělství Monika Nebeská

Monika Nebeská

Kdysi jako nezkušená městská holka, která se sama starala o malé dítě, vstoupila mezi ostřílené zemědělce, aby udělala...

Na Pacifické hřebenovce jsem věčně hladověla, vzpomíná Lucie Kutrová

Lucie Kutrová

Do dvaceti se kromě školy zajímala jen o módu a večírky. Neuběhla ani kilometr a nechápala, proč lidé chodí třeba na...

Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat

Některé potraviny se mohou na vašem letním jídelníčku objevovat často,...

Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše, krátké sukně a kraťasy...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Domácí čokoládová pomazánka

Domácí čokoládová pomazánka

Pro milovníky sladkých snídaní a svačinek přinášíme recept na zdravější čokoládovou pomazánku.

RECEPT DNE: Vepřová panenka s bylinkami ve slanině

Vepřová panenka s bylinkami ve slanině

Máme pro vás skvělý tip na nedělní oběd. Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku s bylinkami a slaninou.

RECEPT DNE: Eintopf s krůtím masem, dýní a čočkou

Eintopf s krůtím masem, dýní a čočkou

Výhodou oblíbeného eintopfu je, že vše dáte do jednoho hrnce a nemusíte špinit nádobí. Navíc toto jídlo skvěle chutná a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz