Trhané vepřové v burgerové housce
Ingredience:
- 600 g vepřové plece
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 3 lžíce rostlinného oleje
- sůl
Na omáčku:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce vinného bílého octa
Na dokončení:
- 4 lžičky majonézy
- 8 salátových listů
- 4 lžíce sterilovaného bílého zelí
- 2 chilli papričky
Pracovní postup:
- Maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Stroužky česneku rozmáčkneme. Maso, cibuli a česnek dáme do pekáče. Přidáme koření, zalijeme olejem, osolíme a důkladně promícháme. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 120 °C asi 7 hodin. Hotové maso natrháme mocí dvou vidliček po vláknech na kousky.
- V pánvi zredukujeme sójovou omáčku, cukr, ocet a 4 lžíce vody na hustou omáčku.
- Housky podélně rozkrojíme a spodní díly potřeme majonézou. Na každý kousek přidáme list salátu, lžíci zelí a natrhané kousky masa, které pokapeme redukcí. Poté navrstvíme zbylý salát a na nudličky nakrájené očištěné chilli papričky. Přiklopíme vrchními díly housek.