Ona
Grilovaná vepřová panenka s bylinkami

Grilovaná vepřová panenka s bylinkami | foto: Profimedia.cz

Grilovaná vepřová panenka s bylinkami

  • 0
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 6 porcí:

  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 1/4 šálku pomerančového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžíce hrubě mletého černého pepře
  • 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky koření na vepřové maso

Postup:

1. Všechny ingredience kromě soli dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

2. Směs vložíme do uzavíratelného sáčku, přidáme vepřovou panenku a uzavřeme. Sáček vložíme na 2 hodiny do lednice a necháme marinovat.

3. Občas můžeme sáček protřepat, aby se marináda lépe vsákla. Po 2 hodinách vyndáme maso ze sáčku a marinádu odstraníme. Maso důkladně osolíme.

4. Mezitím si rozpálíme gril. Jakmile je gril rozpálený, položíme na něj vepřovou panenku a grilujeme. Před krájením necháme ještě 10 minut odležet a můžeme podávat. Podáváme s opečenými brambory nebo rozpečenou bagetkou.

Letní grilování - Maso