Salát s dušenou rebarborou a zakysanou smetanou
Ingredience:
- 2 až 3 stonky rebarbory
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 svazek ředkviček
- 1 římský salát
- 50 g rukoly
- 50 g polníčku
- 250 ml zakysané smetany
- sůl a čerstvě mletý pepř
Pracovní postup:
- Řapíky rebarbory omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud je rebarbora starší, je dobré ji před nakrájením oloupat.
- V pánvi rozehřejeme olej a plátky rebarbory zprudka opečeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Pánev odstavíme a rebarboru necháme zchladnout.
- Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Římský salát, rukolu a polníček omyjeme a necháme okapat nebo odstředíme. Saláty promícháme s ředkvičkami.
- K zelenině opatrně přimícháme rebarboru. Salát rozdělíme na talíře a podáváme se zakysanou smetanou ochucenou solí a pepřem.