Ratatouille
Voňavá symfonie, kde se zelenina dokonale doplňuje s magií bylinek, vám připomene dovolenou na jihu Francie. Slyšíte ty cikády?
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
221 KCal
10 %
9 %
-
Energie
923 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
11,4 g
13 %
11 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
17,2 g
26 %
25 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostičky.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, pokrájená rajčata, nasekané bylinky a vše zvolna opékáme asi 3 minuty. Osolíme, zalijeme 500 ml vody a necháme dusit asi 15 minut.
- Ostatní zeleninu opláchneme, nakrájíme na plátky a osolíme. Lilek potřeme zbylým olejem. Zapékací formu vymažeme lehce máslem a naskládáme do ní střídavě plátky zeleniny.
- Podušená rajčata rozmixujeme, podle chuti osolíme. Vzniklou omáčku nalijeme do formy přes naskládanou zeleninu a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 50 minut.