Ratatouille

Voňavá symfonie, kde se zelenina dokonale doplňuje s magií bylinek, vám připomene dovolenou na jihu Francie. Slyšíte ty cikády?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    221 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    923 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    17,2 g

    26 %

    25 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, pokrájená rajčata, nasekané bylinky a vše zvolna opékáme asi 3 minuty. Osolíme, zalijeme 500 ml vody a necháme dusit asi 15 minut.
  3. Ostatní zeleninu opláchneme, nakrájíme na plátky a osolíme. Lilek potřeme zbylým olejem. Zapékací formu vymažeme lehce máslem a naskládáme do ní střídavě plátky zeleniny.
  4. Podušená rajčata rozmixujeme, podle chuti osolíme. Vzniklou omáčku nalijeme do formy přes naskládanou zeleninu a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 50 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.