Ingredience
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostičky.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, pokrájená rajčata, nasekané bylinky a vše zvolna opékáme asi 3 minuty. Osolíme, zalijeme 500 ml vody a necháme dusit asi 15 minut.
- Ostatní zeleninu opláchneme, nakrájíme na plátky a osolíme. Lilek potřeme zbylým olejem. Zapékací formu vymažeme lehce máslem a naskládáme do ní střídavě plátky zeleniny.
- Podušená rajčata rozmixujeme, podle chuti osolíme. Vzniklou omáčku nalijeme do formy přes naskládanou zeleninu a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 50 minut.