Rajčatovo-květáková polévka

Tato výtečná polévka poslouží nejen jako součást menu, ale můžete si ji s čerstvou bagetkou dát jako lehký oběd či večeři. Konzervovaná rajčata směle nahraďte čerstvými, jen je dopředu oloupejte a nakrájejte na kousky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    106 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    445 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    6,8 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    6,7 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Květák očistíme a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme ho, zchladíme studenou vodou a necháme ho okapat. Pak ho rozebereme na drobné růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Vše osmahneme na másle v hrnci. Vmícháme kari. Přilijeme rajčata z konzervy a dle potřeby je rozředíme vývarem z květáku. Základ na polévku zvolna vaříme asi 15 minut.
  3. Do polévky vložíme květák a vsypeme nadrobno nasekanou nať z cibulky. Polévku dochutíme solí a pepřem a odstavíme ji.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Mrkvová polévka s čočkou

Nevíte jakou uvařit polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Mrkvový krém

Uvařte si skvělou krémovou polévku z mrkve.