Ingredience
Postup
- Omytá rajčata rozpůlíme, vykrojíme tuhé části kolem stopky a dužinu nakrájíme na kousky. Papriky a chilli papričku překrojíme a zbavíme semínek. Půl žluté papriky dáme stranou, ostatní nakrájíme na kousky. Okurku oškrábeme, rozpůlíme a lžící vyškrábneme střed se semínky. Kousek očistěné dužiny dáme stranou, většinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme.
- Připravenou zeleninu vsypeme do mixéru. Přidáme lžíci oleje, 50 ml studené vody a vše umixujeme na pyré. Podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř a opět mixujeme.
- Umixované pyré propasírujeme přes jemné sítko a dáme aspoň na hodinu vychladit do lednice. Mezitím nakrájíme zbylou papriku a okurku na drobné kostky. Vychlazené gazpacho servírujeme ozdobené kostičkami zeleniny a lístky bylinek.