Rajčatová bruschetta

Tradiční italská chuťovka s rajčaty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    156 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    651 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    28,5 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omytá rajčata pokrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme olivový olej, ocet, sůl, pepř, jeden prolisovaný stroužek česneku a najemno nasekanou cibuli, vmícháme natrhanou bazalku.
  2. Rajčatovou směs necháme aspoň půl hodiny odležet v chladničce.
  3. Krajíce chleba poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 230 °C pár minut dozlatova. Horní stranu opečených chlebů potřeme zbylým česnekem.
  4. Na opečené krajíce lžící nakapeme zálivku z rajčat a nakonec navrstvíme samotnou rajčatovou směs. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.