Ragú z vepřového masa

nehodnoceno

Žampiové ragú si rozhodně oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    581 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2432 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    62,8 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    24,9 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je, opepříme a orestujeme v pánvi na oleji.
  2. Cibuli, žampiony, papriku a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme na pánev k masu a společně orestujeme.
  3. Směs ochutíme mletou paprikou a tymiánem. Zalijeme vínem a trochou vody a dusíme doměkka. Když maso změkne, přilijeme smetanu a už jen krátce provaříme.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu doměkka. Pak je slijeme a necháme okapat. Těstoviny rozdělíme na talíře a doplníme vepřovým ragú. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým tymiánem, petrželkou a posypat nastrouhaným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.