Quinoový salát s ředkvičkami
Merlík chilský neboli quinoa patří mezi superpotraviny. Co takhle připravit si z něj dokonalý supersalát?
Postup
- Quinou propláchneme několikrát vroucí vodou, dáme do hrnce a zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu a při střední teplotě vaříme asi 15 minut doměkka. Odstavíme a přiklopenou ji necháme 5 minut odpočinout. Poté odkryjeme a několikrát načechráme vidličkou, aby odešla pára.
- Mezitím oloupeme červenou cibuli a šalotky a nakrájíme je na nudličky. Ředkvičky očistíme a rozkrájíme na plátky. Připravenou zeleninu dáme do mísy, přidáme fazolky a bylinky. V menší misce smícháme všechny ingredience na zálivku.
- Quinou přidáme k zeleninové směsi, ochutíme zálivkou a promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
419 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1753 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
52,2 g
59 %
52 %
-
Vláknina
16,3 g
54 %
54 %
-
Bílkoviny
16,0 g
25 %
24 %
-
Tuky
12,7 g
19 %
18 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA