Quinoový nákyp s hruškami a červenou řepou

nehodnoceno

Vyzkoušejte zdravější variantu slaného nákypu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    450 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1883 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    44,8 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    12,6 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    11,3 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, scedíme ji a necháme okapat. Cibuli, zázvor a řepu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a řepu nakrájíme na nudličky.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme cibuli, po 3 minutách přidáme řepu, najemno nastrouhaný zázvor a společně restujeme asi 5 minut. Poté podlijeme 100 ml vody a vaříme, dokud se tekutina neodvaří.
  3. Směs dáme do mísy, přidáme quinou, na měsíčky nakrájenou hrušku, osolíme, opepříme a vmícháme oregano otrhané od stonků. Vše přendáme do zapékací misky.
  4. Jogurt smícháme s vejcem, osolíme, opepříme a nalijeme na směs ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Po upečení ozdobíme například nasekanou petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...