Mleté krůtí maso s bulgurem
Ingredience:
- 250 g bulguru
- sůl
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- rostlinný olej na restování
- 400 g mletého krůtího masa
- mletý černý pepř
- 1 pórek
Pracovní postup:
- Bulgur propláchneme a na mírném ohni v osolené vodě (v poměru 1 : 2,5) vaříme cca 15 minut doměkka. Scedíme ho a necháme okapat.
- Cibuli a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev očistíme a pokrájíme na kostičky.
- V pánvi na rozehřátém oleji opečeme cibuli, česnek a mrkev. Přidáme mleté maso a osmažíme. Když je maso téměř hotové, osolíme ho, opepříme a přidáme na kolečka nakrájený očištěný pórek. Masovou směs promícháme a společně s vařeným bulgurem prohřejeme. Mleté krůtí maso s bulgurem rozdělíme do misek a podáváme.