Pečená krůtí prsa s karotkou a bulgurovým salátem
Ingredience:
- 600 g krůtích prsou
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 lžíce chilli pasty
- 4 snítky petrželky
- 4 snítky máty
- 50 ml bílého vína
- čerstvá šťáva z jednoho citronu
- 300 g bulguru
- 50 g quinoy
- čerstvá šťáva z 1 pomeranče
- 500 g karotky
- olivový olej
Pracovní postup:
- Krůtí maso nakrájíme na čtyři stejné kousky, v misce je osolíme, opepříme, přidáme lžičku chilli pasty a polovinu nasekané petrželky a máty. Zalijeme bílým vínem a pokapeme citronovou šťávou.
- Maso ve směsi obalíme, každý kousek zabalíme do alobalu a pečeme při 200 °C asi 35 minut. Mezitím připravíme bulgur a quinou podle návodu na obalu, vše pak v misce osolíme a opepříme.
- Ochutíme pomerančovou šťávou a promícháme. Karotku oloupeme, rozkrojíme na poloviny a orestujeme v pánvi na olivovém oleji asi osm minut. Pak ji osolíme a opepříme.
- Hotové maso vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky. Výpek smícháme s bulgurem a quinoou a podáváme s pečenou karotkou.