Quiche s řepou a tymiánem

Báječný recept na slaný francouzský koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    326 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1364 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    20,2 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    21,7 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mouky, vajec, másla a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce odležet alespoň 2 hodiny.
  2. Těsto vyválíme na tenký plát a vložíme do formy (26 cm), okraje začistíme. Dno propícháme vidličkou, na těsto položíme pečicí papír a zatížíme fazolemi. Pečeme při 180 °C asi 10 minut, poté papír a fazole odstraníme. Na upečený korpus skládáme ve vrstvách plátky řepy střídavě s hráškem a ovčím sýrem nakrájeným na plátky.
  3. Vejce smícháme se smetanou, otrhanými lístky tymiánu, ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a nalijeme do formy. Povrch posypeme nahrubo nasekanými ořechy a rozdrobeným ovčím sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Vychladlý koláč před podáváním dozdobíme tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka s fenyklem a papriková s makrelou

Připravte na svačinu lahodné pomazánky.

Slaný paprikový koláč

Skvělý slaný koláč z domácího křehkého těsta.

Vajíčkový sendvič

Zabalte dětem do školy vydatnou svačinu, která je zasytí.

Majonézový tunýlek s uzeným masem

Čekáte návštěvu? Připravte jí zatím pohoštění.

Vejce v aspiku s bylinkami

Vykoledovali jste si na Velikonoce moc vajíček? Zalijte je aspikem.