Quiche s pórkem a šunkou

Francouzský slaný koláč je ideální večeří pro všední dny i pro svátek. Výhodou je, že ho můžete jíst jak teplý, tak studený.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1025 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4291 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    60,0 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    42,4 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    68,3 g

    105 %

    98 %

  • nasycené

    38,0 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme 2 vejce, máslo, 3 lžíce vody a špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet asi 20 minut v chladničce.
  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a pórek se šunkou osmažíme dozlatova. V míse promícháme zakysanou smetanu s lučinou, zbylými vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, hořčicí a omytými lístky tymiánu. Náplň ochutíme solí a pepřem.
  3. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na kulatý plát silný cca 4 mm. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) s pečicím papírem vyložíme těstem. Prsty vytvarujeme okraje a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme osmaženou šunku s pórkem a zalijeme smetanovou náplní. Povrch poklademe plátky slaniny. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.