Quesadilla se špenátem a paprikami

Tento barevný sendvič patří mezi oblíbená mexická jídla, které seženete v každém food trucku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    312 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1305 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    19,4 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli pozvolna orestujeme v pánvi na lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku, špenát a dále restujeme asi 5-10 minut.
  2. Každou tortilu vždy po celé ploše posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu sýra rozložíme špenátovou směs a přidáme kousky papriky.
  3. Na suchou rozpálenou pánev dáme vždy placku a přehneme v polovině přes náplň. Každou placku opečeme z obou stran dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.