Ingredience
Postup
- Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce s cukrem vyšleháme na hustou pěnu, do které zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 40 minut.
- Na rozvar svaříme 100 ml vody s cukrem. Ochutíme punčem, obarvíme červenou potravinářskou barvou a necháme vychladnout.
- Korpus rozkrojíme na tři pláty. Jeden plát dáme na dno čisté formy a potřeme marmeládou. Položíme druhý plát, který prolijeme punčovým rozvarem. Vše přiklopíme posledním dílem pomazaného korpusu, marmeládou dolů. Dort vložíme do ledničky a necháme proležet do druhého dne.
- Pak dort vyklopíme a povrch potřeme marmeládou a cukrovou polevou. Připravíme ji smícháním moučkového cukru s horkou vodou a citronovou šťávou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.