Punčové řezy

Díky punči jsou tyto řezy neodolatelné.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Rozvar:

Náplň a poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1655 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    84,6 g

    96 %

    85 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce s cukrem vyšleháme na hustou pěnu, do které zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 40 minut.
  2. Na rozvar svaříme 100 ml vody s cukrem. Ochutíme punčem, obarvíme červenou potravinářskou barvou a necháme vychladnout.
  3. Korpus rozkrojíme na tři pláty. Jeden plát dáme na dno čisté formy a potřeme marmeládou. Položíme druhý plát, který prolijeme punčovým rozvarem. Vše přiklopíme posledním dílem pomazaného korpusu, marmeládou dolů. Dort vložíme do ledničky a necháme proležet do druhého dne.
  4. Pak dort vyklopíme a povrch potřeme marmeládou a cukrovou polevou. Připravíme ji smícháním moučkového cukru s horkou vodou a citronovou šťávou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Citronový chlebíček s jablky

Jablka dodají tradičnímu moučníku vláčnost.

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.