Pudinkové řezy s medem a ořechy

Krásné na řezu a nebesky lahodné, takové jsou tyto řezy, které za trochu té námahy rozhodně stojí. Připravte si je třeba k nedělní kávě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez tuhnutí, odležení a chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na medové pláty:

Na pudinkový krém:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    423 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1770 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    37,3 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    25,9 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    12,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, rum, med a máslo pokojové teploty. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v chladničce 60 minut.
  2. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na pomoučeném pečicím papíře do tvaru obdélníku o rozměrech 30 x 20 cm. Papír s těstem přendáme na plech na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, přibližně 10 minut. Stejným způsobem připravíme druhý plát. Necháme vychladnout.
  3. Mezitím připravíme pudinkový krém. Mléko přivedeme k varu a pudinkový prášek mezitím smícháme v misce se žloutky a polovinou cukru. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru dotuha. Do žloutkové směsi za stálého míchání přilijeme trochu horkého mléka a rychle promícháme. Následně směs vlijeme zpět do hrnce se zbytkem mléka a za stálého míchání uvaříme hustý pudink.
  4. Do horkého pudinku vmícháme metličkou bílky. Do nastavitelné obdélníkové dortové formy nebo do pekáče s vysokým okrajem vložíme jeden medový plát, nalijeme na něj horký sněhový pudink, uhladíme a dáme ztuhnout do chladničky.
  5. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Šlehačku naneseme na zatuhlý pudinkový krém. Povrch uhladíme a přikryjeme druhým plátem těsta. Korpus ještě potřeme rozehřátým medem a posypeme nahrubo nasekanými ořechy. Necháme v chladničce odležet nejlépe přes noc. Nakrájíme na řezy a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.