Ingredience
Postup
- Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak postupně zašleháme majonézu, olej a mléko. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh.
- Těsto vlijeme do středně velkého hlubokého pekáčku s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut. Do ještě horkého upečeného korpusu uděláme v pravidelných rozestupech vařečkou větší důlky a necháme vychladnout.
- Na vanilkový krém rozmícháme ve zhruba 200 ml mléka oba vanilkové pudinkové prášky a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu, do vroucího mléka vlijeme připravené pudinky a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- Hotový pudink odstavíme a za stálého míchání ihned postupně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo. Ještě horký krém nalijeme na připravený korpus, uhladíme a necháme zatuhnout v chladničce.
- Kakaový krém připravíme stejným způsobem a nalijeme ho na zatuhlý světlý pudink. Necháme znovu zatuhnout a podáváme ozdobené hoblinkami bílé čokolády.