Diskuze
První guláš jsem dělala tři dny, přiznává autorka kuchařky
Děkujeme za pochopení.
Lengua
Gastronomka - tak to ještě asi ne
Souhlasím s příspěvkem pana Hrušky, vůbec nechápu, proč o paní Zatloukalové jednu chvíli tolik psali ve všech možných periodikách ( Žena a život a podobné ) a prezentovali ji jako gastronomku, všechny recepty, jenž propaguje, již existují. Co se týká jejího Bistra, tak to zas takový gastronomický zážitek není a v neposlední řadě jí ta zdravá chuť do podnikání v oboru stejně moc nevydržela, z oficiálně dostupných zdrojů své Bistro nabídla k prodeji, takže velký humbuk o ničem Vážená paní Zatloukalová by se asi spíš měla věnovat svým třem dětem a psát raději knížky, než se veřejně prezentovat jako někdo, kdo opravdu není, jsou tady daleko zajímavější lidé, kteří o svém oboru opravdu něco ví a hlavně jsou v něm dobří, o kterých by se mělo psát a nepíše
Franci44
ševče drž se svého kopyta!
Mnoho povolaných,ale málo vyvolených.Věnujte se raději matematice.Jinak ze všeho čiší velká vypočítavost.A hlavně neopisujte. Vše už tady bylo.
hudydudy
Kuchařka dobrý ale GASTRONOMKA?
Paní Zatloukalová se tady staví do světla zkušené gastronomky a bohužel musím říct že po třech návštěvách jsou mé pocity velmi rozporuplné.Pokud bude mít paní Zatloukalová zajem napíšu detajly návštěv.
Toto všechno mi ukazuje na to že jako gastronomka by se měla nad sebou zamyslet a pokud ona sama v kuchyni neni, měla by si zajistit takový personál,který dokáže udržet kvalitu a ne aby to bylo jako sázka ve fortuně.A pán který si neustále hraje stelefonem místo aby se věnoval hostum není zrovna to nejlepší pro její podnik.V dobré restauraci neni prostě přípustné aby jednou bylo dobré jídlo špatná obsluha a podruhe špatné jídlo dobrá obsluha.
Já osobně si myslím že její podnik není zatím nic co by se mělo takto probírat v mediích.Jsou podniky horší ale i mnohem lepší kterým se takové pozornosti nedostává a určitě by si takovou pozornost zasloužily.
Nic ve zlém pani Zatloukalová ale zatím to z mého hlediska není nic o čem by se mělo psát.Příliš velké výkyv v kvalitě!S.P.P. Petr Hruška
honda_mrkos_pajdusakova
No, ta abych nepomlouvala bez znalosti.
tak jsem tady na hobbydnes našla recept na svíčkovou podle tété "kuchařky" - hovězí kližka (nenaložená, neprošpikovaná) jenom osolená, bez jakéhokoliv koření, bez tuku jenom hozená na mraženou zeleninu a cibuli a podlitá vodou, dušená v troubě... Poté rozmixovaná a dolitá smetanou. Autorka sama radí jako přílohu kupovaný knedlík...
Tak takovéto recepty ať si madam strčí do... krku.
Jinak k článku - student VŠE NENÍ student matematiky. Hledat 3 dny recept na guláš svědčí spíš než o pečlivosti o nějaké myšlenkové nedostačivosti. Chlubit se tím, že při vstupu do manželství uměla akorát ohřát párky... bez komentáře.
Jdu se uklidnit listováním v Sandtnerce a Břízové&Klimentové.
paliič
Re: No, ta abych nepomlouvala bez znalosti.
To je ještě v pohodě. To taková Sandra Lee se svou bramborou uplácanou ze zmrzliny jde ještě dál.
jsemtujakohost
Kuchařka pro dceru
V Kuchařce pro dceru je řada výborných receptů podle kterých úspěšně vařím.Na druhé straně je tam řada receptů finančně dosti náročných.Jinak to, co paní Florentýna píše o prášcích do pečiva,masoxech a jiných sr.čkách(odpusťte mi to slovo)-s tím nezbývá než souhlasit.Paradoxně by to měly být babičky,co vaří jen z poctivých surovin, a jsou často právě ony,co připravují pokrmy ala buchta z kofoly a cpou to vnukům.
vilemina
Re: Kuchařka pro dceru
Tak s babičkama souhlas, je to klišé odtržené od reality - každému se vybaví maximálně babička, co se učila vařit za první republiky...dnešní babička ve věku kolem šedesátky vyrůstala v 50. letech, vychovaná válečnou generací - spotřebovao se vše, co bylo, na nějaké vyváření nebyly vůbec podmínky! K tomu nová povinnost - práce pro všechny. Nejdřív lístky, pak měnová reforma, trochu líp bylo až od druhé půlky 60. let. Pokud někdo neměl výjimečné základy, tak právě tato generace dnešních babiček byla natěšená na všechna nová moderní jídla z továren, co ušetří pracující ženě čas.(Kdo ještě pamatuje na parodickou reklamu na Husu v prášku?)
Zefram Cochrane
Proč vychází tak málo kuchařek od skutečných kuchařů?
A proč se tolik lidí cítí povoláno psát kuchařky.
Mimochodem mne dost překvapuje, že někdo kdo touží po vaření , vlastním podniku a psaní kuchařek nemá doma alespoň pár klasik, třeba Viléma Vrabce a pod. To opravdu dnes už lidé nekupují knihy a vše hledají vše na internetu (viz paní autorka kuchařky)? A jak může čekat, že prodá knihu, když ani sama žádnou nemá?
Mimochodem vždy je lepší si nejdříve přečíst klasika a pak se poptat babičky, maminky či kamarádek jak to dělají ony.
Inkvizitor Johny
Re: Proč vychází tak málo kuchařek od skutečných kuchařů?
Zas to berte tak, že dnešní holky vařit neumí. Maximálka špagety s kečupem (míchaná vajíčka jsou mimochodem kumšt). Tak je fajn, že jim někdo polopatě vysvětlí, jak se dělá jíška, jak udělat cibulku a jak upéct kuře. Babičky vždy nejsou v rodině. Nehledě na to, že mladší babči taky vařit neumí.
Catullus111
I bez talentu se dá úspěch vydřít
Matematicky vzato se dá i bez talentu úspěch vydřít. Ale vždycky je to poznat. Mezi bohem nadanými ti bez talentu budou vždycky vyčnívat. Obdivuji fakt, že jsou mezi námi i tací, kteří dokáží prodat i to, co vlastně moc dobře neovládají. V tomto konkrétním případě se nedá upřít snaha. Ta je zjevná a matematičky jsou zvyklé postupovat vždy systematicky. Dáma promine, ale já jí toho moc nevěřím. Celé je to neosobní, prokalkulované a studené. Já studené jídlo nerad. Gentleman uvnitř přeje dámě i tak hodně úspěchu na cestě na Olymp. Není přeci ostuda dojít jen k úpatí.
ika
Mám dotaz,
když jako vysokoškolačka "dělala učňák", musela s ostatními probírat všeobecně vzdělávací předměty?
šikovná holka
Re: Mám dotaz,
To asi záleží na domluvě se školou.. Znám několik lidí, co šli třeba z gymplu na učňák a znovu maturovali.. U maturity nemuseli dělat znovu zkoušky z ČJ atd., ale zkoušky např. z dějin umění složit museli. Stejně tak nemuseli chodit do hodin, kde se ČJ vyučoval.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
Jak vycvičit tělo k dokonalému orgasmu. Vnímejte dech a stabilizujte páteř
Premium Způsob, jakým dýcháte, vám může komplikovat život nejen v běžných situacích. V posteli může mít...
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.