Pruhovaná panna cotta s mangem

Oblíbený italský dezert je překvapivě snadný na přípravu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na ovocnou směs:

Na smetanovou směs:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    495 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2071 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    41,9 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    20,6 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    26,9 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mango oloupeme a odkrájíme od pecky, nakrájíme na kousky. Do pohárků na dno rozdělíme polovinu množství manga. Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat, vymačkáme od vody a zahřejeme téměř k bodu varu, smícháme s džusem. Polovinu množství nalijeme na mango v pohárcích a dáme ztuhnout do chladničky.
  2. Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Smetanu na vaření svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem. Do horké směsi přidáme od vody vymačkané plátky želatiny a mícháme do rozpuštění.
  3. Do takto připravené směsi přimícháme smetanu smíchanou s jogurtem. Rozlijeme do pohárků s mangem a dáme ztuhnout do chladničky. Po ztuhnutí na povrch rozložíme zbylé mango a zalijeme zbylou mangovou želatinou. Dáme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí povrch posypeme kokosem s mátou.
Autor:

Podobné recepty

Brownies cheesecake s cottage

Skvělý dezert plný tvarohu a malin.

Panna cotta s ovocnou vrstvou

Luxusní italský dezert.

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.