Profiterolky s čokoládovým krémem

Plněné profiterolky jsou ideální pro slavnostní chvíle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez chladnutí, odležení a tuhnutí

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    147 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    614 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    8,7 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do silnostěnného hrnce nalijeme 200 ml vody. Přidáme olej a sůl a přivedeme k varu. Pak přisypáváme postupně mouku a za stálého míchání odpalujeme, dokud celé dno hrnce není pokryto bílou vrstvou těsta. Odstavíme a těsto přendáme do kuchyňského robota a vymícháme do vychladnutí.
  2. Pak zašleháváme vejce po jednom, aby se těsto nesrazilo. Hotové těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme malé bochánky (o velikosti menšího vlašského ořechu).
  3. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C (na horní a spodní ohřev) 15 minut. Pak odvětráme troubu a pečeme ještě asi 5 minut dozlatova. Necháme vychladnout.
  4. Smetanu zahřejeme a promícháme s medem. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní a spojíme s ochucenou smetanou. Dochutíme whisky a krátce promixujeme ponorným mixérem. Zakryjeme fólií a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.
  5. Pak krém přendáme do cukrářského sáčku s úzkou kovovou trubičkou. Vpíchneme ji do středu každé profiterolky a nastříkáme vždy část krému. Necháme zatuhnout v chladu. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Hot cross buns

Tradiční velikonoční pečivo z Anglie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.