náhledy
1. Vanilka do mléka Nebojte se při přípravě použít vanilkový lusk. Jde sice nahradit vanilkovým aromatem, ale to je, jako byste čerstvé jahody zaměnili kompotovanými. Dva lusky se dají koupit za 70 korun.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
2. Žloutky s moučkovým cukrem Zatímco se ohřívá mléko s vanilkou, je třeba připravit tři žloutky s moučkovým cukrem. Jejich smícháním by měla vzniknout jemná směs blízká pěně.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
3. Přidání škrobu Když už je mléko ovoněné vanilkou a smíchané se žloutkovou pěnou, vznikne jemný krém. Je třeba nechat směs trochu vychladnout a přidat rýžový škrob se smetanou.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
4. Teď pracuje zmrzlinovač Finální směs nechte mírně vychladnout a nalijte ji do zmrzlinovače. Ten pak během 30 až 45 minut našlehá zmrzlinu do konečné krémové podoby. Bez něj by v mrazáku vznikla jen zmrzlá kostka.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
5. Výsledek Vyndat ze zmrzlinovače, dát na dvacet minut do mrazáku a servírovat. Takhle má vypadat domácí vanilková zmrzlina.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
Šéfkuchař. Jak jednoduchá je výroba domácí vanilkové zmrzliny, předvedl šéfkuchař školy vaření Chefparade Václav Šulc. S výsledkem byl spokojen.
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES