Pravá gulášová polévka

1 hodnocení

Gulášová polévka podávaná v chlebu je prostě dokonalou lahůdkou a pokrmem, který perfektně zahřeje nejen v zimě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    350 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1466 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    15,1 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    23,5 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme. Jakmile je cibule světle hnědá, nasypeme maso a opékáme asi 3 minuty, aby se zatáhlo.
  2. Potom přidáme protlak, papriku a mouku. Za stálého míchání restujeme a po chvíli zalijeme 1000 ml vody. Za občasného promíchání přivedeme k varu. Do polévky prolisujeme česnek, osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Mezitím si oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do polévky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec mezi dlaněmi do polévky rozdrtíme majoránku, zamícháme a odstavíme. Polévku můžeme podávat v čerstvém bochníku chleba a ozdobit ji bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.

Pastináková polévka s oříškovými knedlíčky

Zahřejte se výborným krémem z pastináku.