Pravá gulášová polévka
Gulášová polévka podávaná v chlebu je prostě dokonalou lahůdkou a pokrmem, který perfektně zahřeje nejen v zimě.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
350 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1466 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
17,3 g
20 %
17 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
15,1 g
24 %
22 %
-
Tuky
23,5 g
36 %
34 %
-
nasycené
9,3 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme. Jakmile je cibule světle hnědá, nasypeme maso a opékáme asi 3 minuty, aby se zatáhlo.
- Potom přidáme protlak, papriku a mouku. Za stálého míchání restujeme a po chvíli zalijeme 1000 ml vody. Za občasného promíchání přivedeme k varu. Do polévky prolisujeme česnek, osolíme a opepříme dle chuti.
- Mezitím si oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do polévky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec mezi dlaněmi do polévky rozdrtíme majoránku, zamícháme a odstavíme. Polévku můžeme podávat v čerstvém bochníku chleba a ozdobit ji bylinkami.