Pošírovaná vejce na salátu

nehodnoceno

Jste expert na pošírovaná vejce nebo je zkoušíte poprvé?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    224 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    935 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    10,1 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    10,4 g

    17 %

    15 %

  • Tuky

    15,3 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z polníčku odstříháme silné stonky, listy omyjeme a necháme okapat. Rajčátka opláchneme a rozpůlíme. Klíčky namočíme na 5 minut do studené vody. Polníček a rajčata dáme do velké mísy.
  2. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Ve vroucí vodě uděláme koncem vařečky vír, do vody opatrně vyklepneme vejce a lžící přetahujeme bílek kolem žloutku. Vaříme 3 minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
  3. Zeleninu v míse osolíme, opepříme, zakapeme vinným octem a olivovým olejem. Zlehka promícháme a rozdělíme do vychlazených skleněných misek nebo sklenic.
  4. Navrch položíme pošírované vejce, které osolíme, opepřím a vše posypeme klíčky. Podáváme s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Závitky z rýžového těsta

Rybí omáčka dodává pokrmu typickou asijskou chuť a zároveň nahrazuje sůl.

Uzené zapečené s květákem

Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste zapečené uzené maso s květákem.

Vepřové závitky s jablky a křenem

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.