Ingredience
Postup
- Z polníčku odstříháme silné stonky, listy omyjeme a necháme okapat. Rajčátka opláchneme a rozpůlíme. Klíčky namočíme na 5 minut do studené vody. Polníček a rajčata dáme do velké mísy.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Ve vroucí vodě uděláme koncem vařečky vír, do vody opatrně vyklepneme vejce a lžící přetahujeme bílek kolem žloutku. Vaříme 3 minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
- Zeleninu v míse osolíme, opepříme, zakapeme vinným octem a olivovým olejem. Zlehka promícháme a rozdělíme do vychlazených skleněných misek nebo sklenic.
- Navrch položíme pošírované vejce, které osolíme, opepřím a vše posypeme klíčky. Podáváme s čerstvým pečivem.