Pomerančový dort s čokoládou

Čokoláda a pomeranč společně tvoří neodolatelnou kombinaci chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    390 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1632 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce se solí a cukrem vyšleháme do světlé pěny. Mouku prosejeme a promícháme se skořicí, sušeným mlékem a kypřicím práškem.
  2. Do vaječné pěny postupně zašleháme olej a pak pomocí stěrky vmícháme sypkou směs. Nakonec přidáme nakrájenou kandovanou kůru.
  3. Dortovou formu o průměru cca 27 cm naplníme připraveným těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C 50 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
  4. Korpus podélně prokrojíme na 3 díly. Pokapeme je likérem a pak potřeme pomerančovou marmeládou. Pláty těsta položíme na sebe a zbylou marmeládou potřeme dort i po obvodu. Odložíme do lednice a necháme zatuhnout.
  5. Čokoládu rozpustíme společně s máslem nad horkou vodní lázní. Polevou potřeme povrch dortu a necháme zatuhnout. Před podáváním můžeme ozdobit plátky pomeranče.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...