Pomerančem glazovaná kuřecí stehýnka

Chystáte grilovačku? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1053 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    9,3 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehýnka opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu a důkladně ji rozmícháme s pomerančovou zavařeninou, hořčicí a mletým koriandrem.
  2. Stehýnka vložíme do marinády a necháme uležet. Mezitím připravíme gril, jehož mřížku zlehka potřeme olejem, aby se maso nepřipalovalo.
  3. Stehýnka grilujeme asi 30 minut. Během grilování potíráme marinádou a otáčíme, aby se nepřipálila. Na ozdobu můžeme ogrilovat silnější plátky pomeranče.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.