Pomazánka z nivy

Tuto pomazánku si připravte ideálně den dopředu. Po rozležení se všechny chutě spojí v opravdovou baštu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez doby rozležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2341 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    21,4 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    38,5 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nivu nakrájíme na drobné kostičky, balkánský sýr nahrubo nastrouháme. Oba druhy sýra dáme do mísy, promícháme je s tatarskou omáčkou, okořeníme lžící kari, drceným pepřem a podle potřeby naředíme smetanou.
  2. Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Brusinky nahrubo nakrájíme. Část cibulky si ponecháme na ozdobení, zbytek spolu s brusinkami vmícháme do sýrové pomazánky, kterou pak dáme do chladničky a necháme nejméně 20 minut rozležet.
  3. Pomazánku namažeme na krajíčky chleba, ozdobíme půlkami rajčátek, lístky petrželky a zbylou cibulkou. Rozřízneme je na trojúhelníky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Zapečený sýr s chlebovými bochánky

Tuto svačinku si zamiluje každý.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.