Pomazánka z červené řepy s křenem

Červená řepa a křen jsou silná dvojka. Obě tyto suroviny mají mnoho prospěšných účinků na zdraví.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pomazánku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1322 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepy, jedno oloupané jablko a křen nastrouháme na jemném struhadle. Pokud nemáme čerstvý křen můžeme použít naložený strouhaný křen.
  2. Ke křenové směsi důkladně přimícháme tvaroh, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Promíchanou směs ochutnáme a dle potřeby dochutíme citronem, solí a případně křenem.
  3. Housky rozkrojíme a namažeme na ně připravenou pomazánku. Dozdobíme kousky nakrájeného jablka a posypeme nastrouhaným křenem.
Autor:

Podobné recepty

Nádivkové muffiny s paprikami

Tyto muffiny můžete podávat jako přílohu či jako svačinu.

Křupavá focaccia se žampiony a sýrem

Italská specialita, kterou lze naplnit na mnoho způsobů.

Kvásek

Vyzkoušejte si doma připravit vlastní kvásek.

Kyselý nálev na zeleninu

Zavařte si čerstvou zeleninu na zimní měsíce.

Chléb obložený slaninou

Žádná oslava se neobejde bez obložených chlebíčků.