Pomazánka z batátů a cizrny
Máte rádi hummus? Tak to si jistě oblíbíte i tuto netradiční pikantní pomazánku, která je souhrou sladkých brambor a cizrny.
Postup
- Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- Vše rozložím ne plech s pečicím papírem. Osolíme, zakápneme olejem a zlehka promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Pak je necháme vychladnout.
- Cizrnu slijeme a propláchneme. Vsypeme na malý plech, ochutíme chilli a kmínem a zakápneme olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Dýňová semínka opražíme v pánvi nasucho.
- Vychladlé batáty s cibulí, cizrnou (část necháme stranou), kurkumou, citronovou šťávou a asi 150 ml ledové vody rozmixujeme dohladka. Podáváme například s celozrnným chlebem, posypeme dýňovými semínky a cizrnou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
244 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1019 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
24,4 g
28 %
24 %
-
Vláknina
19,1 g
64 %
64 %
-
Bílkoviny
11,4 g
18 %
17 %
-
Tuky
6,9 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA