Pomazánka z batátů a cizrny

Máte rádi hummus? Tak to si jistě oblíbíte i tuto netradiční pikantní pomazánku, která je souhrou sladkých brambor a cizrny.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  2. Vše rozložím ne plech s pečicím papírem. Osolíme, zakápneme olejem a zlehka promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Pak je necháme vychladnout.
  3. Cizrnu slijeme a propláchneme. Vsypeme na malý plech, ochutíme chilli a kmínem a zakápneme olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Dýňová semínka opražíme v pánvi nasucho.
  4. Vychladlé batáty s cibulí, cizrnou (část necháme stranou), kurkumou, citronovou šťávou a asi 150 ml ledové vody rozmixujeme dohladka. Podáváme například s celozrnným chlebem, posypeme dýňovými semínky a cizrnou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1019 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    19,1 g

    64 %

    64 %

  • Bílkoviny

    11,4 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Slané sušenky

Na oslavu jsou tyto slané sušenky jako dělané.

Sýrový koláč s ořechy a hruškami

Pokud rádi pečete, vyzoušejte i něco slaného.

Plněné palačinky s polníčkem

Skvělý studený předkrm s uzeným lososem.

Sýrové obdélníčky s brusinkami a kaparou a Salámová ouška s houbovou náplní

Chystá se k vám návštěva? Připravte jí menší občerstvení.