Vaříme polévky

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Kuchařka Kamu: Jakmile má pes jméno, tak se nejí

13. května 2016

Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu si jednou chce otevřít vlastní...

Bez tuků v jídle vypadáme starší, tvrdí královská nutriční poradkyně

2. května 2016  8:16

V patnácti skončila vrcholově s gymnastikou, v pětatřiceti s obezitou. Dnes její rady ohledně...

Potraviny vhodné pro kojící ženy: avokádo, oříšky, ryby i hovězí

16. dubna 2016

České a slovenské matky se délkou kojení svých dětí řadí k evropské špičce. Podle odborníků by ale...

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15. dubna 2016  9:09

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....

Bílé zlato je tady. Kde u nás ochutnat nejlepší chřestové speciality?

12. dubna 2016

Chřestová mánie, které již dávno podlehla řada evropských národů, dorazila také do Česka. Od...

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7. dubna 2016

Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...

V Kobylí Hlavě vyschly studny. Kvůli nedostatku vody tam ani nevaří polévku

6. dubna 2016  11:32

V obci Kobylí Hlava na Havlíčkobrodsku se potýkají s vyschlými studnami - následkem loňského...

V polévkách nám plavali červi, vzpomíná žena na odsun jihočeských Němců

20. března 2016  10:22

Emma Marxová měla být mezi jihočeskými odsunutými Němci. Nakonec zde s rodinou zůstala. Na konci...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Rádi si pochutnáte? Vybírejte z březnových gastronomických akcí

2. března 2016

Komerční sdělení Zvěřinové hody, přehlídka steaků, výstavy vína, festival polévek anebo unikátní setkání restaurací...

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27. února 2016

Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Vyměněná manželka neuměla osmičlenné rodině ani ohřát párky

18. února 2016

Premiérový díl Výměny manželek se tentokrát odehrává především v kuchyni. Masérka Ivana se v ní...

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14. února 2016  8:52

Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Zabijácké thajské polévky. Jak propadnout závislosti na pálivé chuti

8. února 2016

Po čele vám stékají čůrky potu, pusa hoří jako v plamenech, ale nepřestáváte jíst. Pálivá chuť vás...

Tvrdil, že chce přelít zabíjačkovou polévku, ale sebral peníze na pohřeb

28. ledna 2016  16:09

Bezostyšnost některých zlodějů nezná mezí. Tento týden se o tom přesvědčila jedna seniorka na...

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28. ledna 2016  8:20

Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...

Čtyři způsoby, jak si spolehlivě zhoršíte chřipku

27. ledna 2016

Potýkáte se s chřipkou nebo nachlazením? Pokud nasadíte následující strategie, můžete se vsadit, že...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Jak vybrat správný olej do kuchyně: důležitý je bod zakouření

16. ledna 2016

Slunečnicový, řepkový, olivový, nebo třeba kokosový? Záleží na tom, k čemu ho budete používat. A...

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10. ledna 2016

Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...

Na ohňostroj Hradci nezbylo, polévka přitom stála jako v drahém hotelu

5. ledna 2016  9:10

Většinu peněz na oslavy příchodu nového roku v Hradci Králové spolkl videomapping, na ohňostroj moc...

Houby rostou i v prosinci. Jsou výborné třeba do polévek, radí mykolog

29. prosince 2015  8:58

Mírné počasí láká do lesů houbaře. A přestože je prosinec, znalci domů nechodí s prázdnou. Podle...

Vánoční svátky chutně, ale i zdravě: bez lepku, cukru i laktózy

15. prosince 2015

Bezlepkové, bezlaktózové, bez bílého cukru a s ohledem na co nejmenší zatížení našeho organismu. I...

S ketodietou zhubnete rychle, není ale vhodná pro každého. Proč?

11. prosince 2015

Ketodietu si během kojení naordinovala čerstvá švédská maminka a málem zemřela. Zvracení, křeče,...

Vyndávat žábry z hlavy před vařením rybí polévky je pověra, tvrdí rybář

9. prosince 2015

Ve většině receptů se tvrdí, že když se vaří vánoční polévka a dělá se vývar, musí se vyndat žábry,...

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

5. prosince 2015  1:45

Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně...

Jde o ovládnutí Oleo Chemical a Rittig je jen jíška v polévce, tvrdí Kmeť

24. listopadu 2015  10:44,  aktualizováno  11:42

U městského soudu pokračuje líčení v kauze Oleo Chemical výslechem obžalovaných. Po vedení firmy...

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8. listopadu 2015

Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou...

Dýně vládne podzimnímu vaření: zkuste vynikající koláč i špagety s liškami

11. října 2015

Každá je jiná, ale jedno mají společné - jsou to výživové a kulinární hvězdy. Obsahují alfa a beta...

Co obědvají výživoví poradci: pizzu, ryby i zeleninu. Raději si vaří doma

25. září 2015

Oběd je hlavním jídlem celého dne, i proto by měl být nejvýživnějším pokrmem jídelníčku. Důležitá...

VIDEO: Na Festivalu polévek zavoněla exotická harira i gulášovka

Festival polévek na náměstí Republiky v Plzni. (6. srpna 2015)
7. září 2015  8:38

Batátovou, rajčatovo-řepnou, marockou nebo indickou. Tyto polévky a mnoho dalších ochutnávali v...

Na talířku: rychlá zeleninová polévka

7. září 2015

Na tuto polévku s lehce orientální chutí můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte zrovna doma....

Bašta z křivé zeleniny. Lidé si pochutnali na jídle, jež řetězce nechtějí

5. září 2015  17:51

Dva tisíce porcí polévky z „křivé“ zeleniny v sobotu v poledne rozdávali dobrovolníci u pražského...

Poradny