Polévka ze zimní zeleniny a vepřového masa

Poctivá zimní polévka z vepřového masa s pořádnou porcí zeleniny nasytí i zahřeje.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    251 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1052 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    19,5 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    26,2 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté maso vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli oloupeme, menší mrkev s celerem očistíme. Všechnu zeleninu přidáme do hrnce k masu. Na mírném ohni vaříme asi 60 minut.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu a mrkev očistíme. Mrkev pokrájíme na menší kousky, kapustičky rozkrojíme.
  3. Když je vepřové maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme, vrátíme do hrnce a znovu přivedeme k varu.
  4. Do vroucího vývaru vsypeme brambory, kapustu a mrkev. Když je zelenina měkká, vrátíme do polévky maso a vmícháme sekanou petrželku. Polévku dle chuti dosolíme, opepříme a podáváme horkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Polévka z červené čočky s rajčaty

Pokud jste na dietě, tak je tato polévka ideální do vašeho jídelníčku.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Polévka z červené čočky

Nejzdravější druh čočky je právě ta červená.

Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.