Polévka tom kha kai s houbami

Uvařte si z hub shiitake tuto pikantní polévku. Chutná skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2260 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    46,5 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    28,5 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    17,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehna vykostíme a maso nakrájíme. Chilli papričky opečeme krátce v pánvi a odložíme stranou. Do hrnce vlijeme kuřecí vývar, přidáme kosti, drcený galangal, bazalku a citronovou trávu.
  2. Vývar přivedeme k varu, vmícháme kuřecí kousky a najemno nasekanou šalotku. Povaříme asi 6 minut a přilijeme kokosové mléko, dochutíme rybí omáčkou, cukrem a solí.
  3. Vaříme na mírném ohni, než maso změkne. Přihodíme houby, nakrájená rajčata a opečené chilli papričky. Odstraníme kosti.
  4. Podle chuti polévku doladíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec doplníme natrhaný koriandr a limetovou šťávu.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový guláš s párkem

Tato polévka vás snadno zasytí.

Rybí polévka

Zbylo vám rybí maso? Přidejte ho do polévky.

Zimní zeleninová polévka

Dodejte si v době plné nemocí důležité vitamíny a minerály.

Rybí polévka

Tato polévka obsahuje spoustu důležitých živin.

Zeleninový krém s pórkem

Zeleninová polévka, která vás v zimě zahřeje.