Ingredience
Postup
- Rajčata na špičce lehce nařízneme a spaříme ve vroucí vodě. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a pět stroužků prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla. Zpěníme na něm cibuli i česnek, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme dozlatova. Za stálého míchání metlou přilijeme vývar.
- Vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Pak přidáme nakrájená rajčata a povaříme ještě asi 8 minut. Ochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu.
- Na zbylém másle orestujeme na plátky nakrájený stroužek česneku a na malé kostičky nakrájenou housku. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme krutonky. Ozdobíme čerstvými bylinkami.