Polévka s rajčaty a česnekem

Máte chuť na polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    197 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    826 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    19,9 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata na špičce lehce nařízneme a spaříme ve vroucí vodě. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a pět stroužků prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla. Zpěníme na něm cibuli i česnek, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme dozlatova. Za stálého míchání metlou přilijeme vývar.
  3. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Pak přidáme nakrájená rajčata a povaříme ještě asi 8 minut. Ochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu.
  4. Na zbylém másle orestujeme na plátky nakrájený stroužek česneku a na malé kostičky nakrájenou housku. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme krutonky. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční rybí polévka

Pravé Vánoce se neobejdou bez tradiční rybí polévky.

Zvěřinová gulášová polévka

Podzimní polévka, která obsahuje typické zvěřinové maso.

Hustý husí kaldoun

Zahřejte se vydatným husím kaldounem, který vás zasytí i potěší.

Zelňačka

Ta nejlepší zelňačka, kterou jste kdy ochutnali.

Uzená polévka s fazolemi

Tato polévka vás zasytí i zahřeje.