Diskuse k článku

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která čerpá z dávných tradic i zkušeností kuchařek mnoha generací. Už se vám sbíhají sliny na jihočeskou kulajdu, krkonošské kyselo nebo slezský bigoš? Tak honem ke sporáku!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š42á53r80k15a 10M46a69t15y67á37š54o15v52á 1291395902889

zkuste kyselo :

https://www.nopek.cz/cs/m-612-na-chleb-i-kyselo-nas-kvasek-bude-v-akci-a-vsude

0/0
11.3.2019 8:04

Š94á51r65k45a 10M63a13t50y27á30š48o52v57á 1871705432509

chlebový kvásek- kd evzít a nekrást? V krámech, kde býval, už není....zmizelo i vážené droždí...

+1/0
11.3.2019 7:58

V76ě83r83a 51H69u78b68a45č25í68k63o23v75á 1812120247854

v Podkrkonosi ho docela bezne v obchodech sezenete R^ ...ten kvasek myslim:-)

0/0
11.3.2019 10:49

D32a19n20i74e78l49a 39H87o78ř97e26j57š79í 4655207642748

Jsem z tech receptu nejaka zmatena, jedna babicka byla na severu druha na jihu a ani jedno nesedi......byly divne babicky, nebo recepty tady?

+3/0
10.3.2019 22:29

P44a54v49e29l 25B81o30r29m40a98n89n 5735447271348

Bože co to psalo za amatéra. Takto se kyselo nedělá....:-/Tedy určitě ne v Krkonoších. Zase si někdo hraje na odborníka.:-( Prej kuřecí vývar...:-/

+4/0
9.3.2019 19:23
Foto

J65i34r78k59a 67H70o36n54c95ů 2714704611218

A houby nejlépe sušené.

0/0
10.3.2019 0:09

Š64á59r58k98a 47M41a37t62y93á69š49o87v90á 1441785592659

tak ymne to pobavilo....ochutnal to autor vůbec? Viděl přípravu????

0/0
11.3.2019 7:59

H52a61n73a 60D33o11s16t51á92l48o89v58á 1779574620704

Bigoš vařit dvě hodiny? Spíš dva dny, ne? Nejmíň...

0/0
9.3.2019 19:08

P65e69t81r10a 51B42r17o63d39o94v83á 7895685335911

proč? Vařím dokud to není měkké, ale jíme to většinou až další dny.

0/0
9.3.2019 19:13

M76i87r53e19k 96T11u87r62e53č16e15k 4983512770842

Nevidim v te polivce knedlik...:-(

0/0
9.3.2019 19:08

H45a16n78a 31D31o61s78t18á33l44o96v44á 1649484200474

Ba ani nočky...

0/0
9.3.2019 19:08

P28a11v70e11l 15S67o60b61o82t12k26a 5740934

Houby nebrat.

Už to v lesích, nejen kvůli Černobylu, ale hlavně kvůli ohromnému spadu exhalací z aut, není co bývávalo, ale tady jde asi hlavně o to, abyste kupovali v hypermarketu ty sušené, kdoví kde nasbírané.

0/−6
9.3.2019 18:52

P51a90v38e78l 92S87o15b68o46t70k23a 5670644

Zrovna dnes byla ve zprávách na ČT cca 19:20 reportáž o tom, jak nebezpečně roste kontaminace zvěřiny olovem.

0/0
9.3.2019 21:25

E18v22a 62D46r48o51z15d87o14v38á 7499727275845

Reportáž jsem neviděla, ale když jsem si koupila bažantí paštiku a našla v ní tři kuličky olova, byla jsem ráda, že je to fakt trefené bažantí.

0/0
10.3.2019 0:25

E54v94a 28D15r86o83z66d42o15v28á 7509757435515

Copak vůbec někdo nakupuje v hypermarketech houby? Já jsem ráda, že po posledním suchém létě dojíždím zbytky z předchozího roku. Snad tento rok bude lepší, jinak je bramboračka bez hub.

A co to je spad exhalací, když se teď filtruje každý prd?

+1/0
10.3.2019 0:23

J10a56k87u12b 46D95u54š96á24n43e60k 4209864894225

Zřejmě myslí chemtrails.

0/0
10.3.2019 21:49

P50a65v61l17a 43K19v49a41p83i39l11o32v13á 7939218704157

Krkonošský kyselo miluju.

0/0
9.3.2019 18:49

P98e15t41r26a 35B12r76o71d86o40v60á 7675945985921

A fakt se tam dává kuřecí vyvar a chlebovy kvásek? Jen se ptám nejsem místní.

0/0
9.3.2019 18:52

P53a90v49e65l 43B42o33r12m67a71n58n 5115247921608

Kuřecí vývar je pitomost. Chlebový kvásek je nezbytnost. Bez něj není kyselo kyselem.

+4/0
9.3.2019 19:25

P85e53t38r60a 14B55r73o86d48o88v89á 7295135585801

neznám, ptám se... Asi se přiznám jsem to nikdy nejedla..

0/0
9.3.2019 19:37

E46v83a 45D57r40o62z37d77o37v81á 7969467685675

Kvásek fakt jo.

0/0
10.3.2019 0:27

Š34á87r82k20a 11M85a32t17y89á53š29o66v52á 1601755232389

bez kuřecího vývaru, al ekvásek musíte,jinak to není kyselo- ten kvásek vám tu chuť kysela totiž dodává, není nahraditelný.....

0/0
11.3.2019 8:01
Foto

M74i31r31o86s22l52a82v 39V33á17c25l56a62v67e86k 9165612595157

Bigos není polévka :-)

+2/0
9.3.2019 18:23

P78e27t26r35a 72B56r40o26d90o87v12á 7605645975171

No v podstatě je, je to takový eintopf prece ne?

0/0
9.3.2019 18:52

J75i25ř80í 54H80o15r53á86k 7935693757532

V Polsku se dělá bigoS, který má konzistenci guláše...Upřímně by mě zajímalo, jestli zrovna u nás ve Slezsku si bigos přetvořili do polévkové podoby - plus to "š" na konci :-P

0/0
10.3.2019 15:55

P32e66t23r14a 91B55r96o94d22o48v57á 7745565955611

No nevím babička to nezahustovala, ale i tak v tom stala lžička, a dělala to bez švestek jen s houbami a klobása nevím zda byla přímo paprikova, a ano, taky to u nás byl vždy bigoS.

+1/0
10.3.2019 16:38

J93i37ř71í 52H26o48r86á51k 7155603807542

Už jsem někde u Poznaně jedl bigos se škvarky :) místo hub a švestek... Těch variant je hodně, ale za polévku to Poláci na rozdíl od Čechů nepovažují myslím vůbec, nemá tu konzistenci - maximálně existuje nějaká ta "zupa a la bigos".

0/0
10.3.2019 18:21

P61e91t33r56a 59B28r33o73d12o85v95á 7565635685851

Jako ano je to hlavní jídlo, to uznávám. Ale tak oficialne je polévka třeba i zelnacka, ale tu co děláme doma, je taky jako hlavní jidlo. Takže to beru jako kazdou jinou hustou polévku, ke které není třeba druhé. Jen chleba.

0/0
10.3.2019 19:40

J67i27ř49í 33H58o28r20á25k 7245503527362

Ale ten původní, polský bigos je hlavní jídlo. Tak proto mě zaujalo, že u nás se z něho stala jakási hustá polévka.

0/0
10.3.2019 21:21

P66e79t60r61a 32B47r92o14d70o65v87á 7385505815921

Tak na idnes je možné všechno :D

+1/0
10.3.2019 21:50

M75a97r80t18i82n 40K80o69l11á81ř 1125624439455

Nejlepší je kulajda

+5/0
9.3.2019 16:03

B76o82h13d33a61n 53M23a50r63e57k 5625586967304

Do oukropu masový vývar? To se mi nějak nezdá 

+1/0
9.3.2019 11:11

D78a88n98a 50K64o52c22i44á16n66o22v55á 2963778789598

Klasická kostka, tu měli v každé chalupě:-P

0/−1
9.3.2019 18:08

Š69á14r57k36a 87M61a64t76y96á68š52o21v50á 1271585852199

pokud z uzeného,proč ne....nebo z uzených kostí...jinakl chdej oukrop,jen z vody..... už mi tu chybí jen Sekyrková polívka....

0/0
11.3.2019 8:02