Brokolicový krém
Ingredience:
- 800 g brokolice
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 800 ml zeleninového vývaru
- 300 g kuřecího masa
- 300 ml smetany
- sůl a mletý bílý pepř
Pracovní postup:
- Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a silnější stonky nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Zalijeme ji vývarem, vložíme kuřecí maso a brokolici.
- Vaříme asi 5 minut. Pak vyjmeme několik růžiček brokolice a necháme je na pozdější ozdobení polévky. Polévku znovu přivedeme k varu a když je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky.
- Brokolici s vývarem rozmixujeme. Přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vložíme zpět kuřecí maso a necháme provařit. Krém rozdělíme do misek, ozdobíme růžičkami brokolice a podáváme s opečenou na kostičky nakrájenou houskou.
- Pro zkrácení doby přípravy použijeme vařené kuřecí maso, které v polévce jen prohřejeme.