Ingredience
Postup
- Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Slabým praménkem do něj za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši a necháme ji lehce zchladnout.
- Formičky na košíčky vymažeme máslem a vtlačíme do nich kousky polenty. Košíčky dáme na plech a korpusy zapékáme v rozpálené troubě při 200 °C asi 10 minut.
- Smetanu nalijeme do kastrůlku a svaříme ji asi na dvě třetiny. Přidáme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit. Brokolici necháme lehce povolit a propláchneme. Spaříme ji ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat.
- Do polentových košíčků rozdělíme omáčku a navrch dáme růžičky brokolice. Zdobíme jemně pokrájenou paprikou.