Polentové košíčky s brokolicí

Tyto vegetariánské košíčky můžete využít i jako jednohubky pro návštěvu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    522 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2184 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    51,6 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    16,4 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Slabým praménkem do něj za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši a necháme ji lehce zchladnout.
  2. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vtlačíme do nich kousky polenty. Košíčky dáme na plech a korpusy zapékáme v rozpálené troubě při 200 °C asi 10 minut.
  3. Smetanu nalijeme do kastrůlku a svaříme ji asi na dvě třetiny. Přidáme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit. Brokolici necháme lehce povolit a propláchneme. Spaříme ji ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat.
  4. Do polentových košíčků rozdělíme omáčku a navrch dáme růžičky brokolice. Zdobíme jemně pokrájenou paprikou.
Autor:

Podobné recepty

Chlebíčky

Dokonalé chlebíčky, které se hodí na jakoukoli oslavu.

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Dýňový džem s brusinkami

Vyzkoušejte si doma udělat vlastní džem.

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.