Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    530 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2219 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    79,7 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    19,7 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jarní cibulky a česnek očistíme a vše nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu na něm osmahneme dozlatova. Pak přidáme sójovou omáčku a ještě chvilku restujeme.
  2. Do jiné pánve s rozehřátým olejem rozklepneme vejce. Osolíme je a necháme propéct asi 3-5 minut.
  3. Polentu připravíme dle návodu na obalu. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je k uvařené polentě. Nakonec přimícháme i orestovanou cibulku s česnekem a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polentu podáváme s volským okem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Zapečená ryba s pórkem

Nevíte, co si uvařit? Vemte si inspiraci z našeho receptu.

Zapečené palačinky s tvarohem a nivou

Vyzkoušejte připravit palačinky na slaný způsob jako hlavní jídlo.